Гърция предаде Йоско Костинбродския на българските власти (ВИДЕО)

Той е осъден на 1 година лишаване от свобода за изнудване

14.01.2021 | 15:25 Редактор: Радостина Димитрова

Задържаният в Гърция с Европейска заповед за арест Йосиф Йосифов - Костинбродския най-после бе предаден на българските съдебни власти, след което бе конвоиран до затвора в София от служители на Главна дирекция "Охрана" при Министерство на правосъдието. 

Европейската заповед за арест на издирвания от българското правосъдие Йосифов бе издадена от Специализираната прокуратура през юни 2020 г. с цел той да изтърпи наказание от 4 години лишаване от свобода, влязло в сила с Решение № 65/2020 г. на Върховния касационен съд (ВКС), съобщиха от прокуратурата.

През юни тази година състав на ВКС потвърди присъда на Йосифов по дело на Специализирания наказателен съд, с която той е осъден на 1 г. лишаване от свобода за изнудване и се привежда в изпълнение 3-годишна условна присъда, наложена по-рано от Софийския районен съд за противозаконно отнемане на товарен автомобил, в рамките на чийто изпитателния срок е извършил ново престъпление.

Апелативният съд в Корфу постанови задържаният в Република Гърция беглец от правосъдието да бъде предаден на българските съдебни власти. Изпълнението на това решение съдът отложи докато Йосифов изтърпи присъда от 40 месеца лишаване от свобода за незаконно притежаване на оръжие.

40-месечната присъда може да бъде преобразувана в 5 евро на ден от наложеното наказание, като до окончателното произнасяне по нея осъденият остава с мярка за неотклонение "задържане под стража".

Предаването на задържания 51-годишен български гражданин и превеждането му в Софийския затвор са извършени при стриктно спазване на противоепидемичните мерки срещу Ковид-19.

Снимка: YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Ама Цветан Василев няма да го предаде, нали? Сигнализирай за неуместен коментар