Българка е сред обвинените в процеса срещу италианската мафия

Живка Танева въртяла кафене, била подставено лице

14.01.2021 | 11:20 Редактор: Ралица Братанова
Българка е сред обвинените в процеса срещу италианската мафия

Най-големият процес в историята срещу престъпната групировка "Ндрангета" бе открит в Калабрия. В бивш колцентър, приспособен наскоро като аула на Апелативния съд, в индустриалната зона на град Ламеция Терме беше дадено началото на процеса, в който ще бъдат съдени 355 обвиняеми, сред които и 40-годишната българка Живка Танева.

Живка Танева бе арестувана в края на декември 2019 г. Тя е била жител на градчето Сан Онофрио, където притежава кафене. Именно там действат двата най-големи клана на организацията.

Предположенията са, че Живка Танева е свързана по някакъв начин с един от тях, за да може през кафенето ѝ да се перат пари.

Кланът Бонавота, за чието подставено лице се смята Димитрова, действа най-вече в сферата на изнудванията, лихварството и наркотрафика. Всички членове на клана, както и свързаните с него хора, произлизат от провинция Вибо Валентия. В нея живеят много българи и румънци, пише Dnes.bg.

При акцията през декември 2019 г. бяха задържани над 330 души. Обвиненията срещу тях са описани в 200 страници. Сред тях има такива за убийства, пране на пари, търговия с влияние, рекет и незаконен трафик на оръжия и отпадъци.

Задържани са хора от клановете Манкузо и Лимбади на "Ндрангетa" в Калабрия, България, Германия и Швейцария. Това стана по заповед на Никола Гратери, шеф на прокуратурата "Антимафия" в град Катандзаро.

Снимка: Архив, БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 

1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 месеца
нищо изненадващо ! винаги сме били народ с далаведжийски манталитет ... Сигнализирай за неуместен коментар