Въоръженият обир в Сандански е извършен, докато в хипермаркета има клиенти

Полицията продължава издирването на крадците

31.12.2020 | 13:30 Редактор: Тодор Петров

Станаха ясни голяма част от подробностите около снощния въоръжен обир в хипермаркет в Сандански. Открадната сума е около 30 хиляди лева.

Малко преди магазинът да затвори, тримата обирджии влизат облечени в черно и с маски. Разбиват една от вратите в задната част на обекта и се насочват към помещението, където стои оборотът. Там заплашват служителката, взимат парите и бягат

"Извършителите преодоляват няколко прегради за защита на обекта, чупят няколко врати в търговския обект и проникват в сейфа. Насилие - не, психическо въздействие, мога така да го да определя, върху един от служителите, с цел вербално да го респектират да успеят да вземат сумата пари", обясни зам.-директорът на ОД на МВР Благоевград Димитър Кръстев.

Полицията идва за минути. Сандански е отцепен, проверяват се всички автомобили, които напускат града. От търговската верига съобщиха, че по време на обира в магазина все още е имало клиенти. 

Инцидентът се случва в края на работното време на магазина. Клиентите, които по това време се намират на територията на хипермаркета, по никакъв начин не са разбрали за случващото се. 

"Престъплението не е извършено в търговската част, а в едно от офис помещенията, където се е намирал един служител", уточни зам.- директор на ОД на МВР Благоевград.

До късно вечерта след обира са разпитвани служителите на веригата. Засега не се изключва версията за помощ от вътрешен човек.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК