На опашка за храна: Проверка завърши с 8 акта, санкционираните обжалват

От МВР отрекоха, че органите на реда са превишили правата си

30.12.2020 | 14:34 Редактор: Ралица Братанова

Полицейска проверка след сигнал за неспазване на мерките завърши с 8 акта. Униформените глобили хора, които си купували храна от заведение за вкъщи. 

Част от санкционираните се свързаха с Bulgaria ON AIR. Твърдят, че били незаконно задържани и дори получили призовки като обвиняеми.

Катерина и Дарко отиват в понеделник до заведение в София, за да си купят храна. Докато изчакват поръчката си отпред, идва полиция. 

"Никой не ни даде някакво обяснение каква е тази проверка, защо се случва", коментира тя. Полицията събира документите им.

  

"След 1 час чакане навън казаха, че ще ни напишат актове, затова че не спазваме мерките за сигурност", разказва Катерина. 

На място идва и собственикът на заведението. Призовка получава и той. 

"Според мен служителите и клиентите спазваха противоепидемичните мерки, нямаше нарушения на обществения ред, служителите бяха с маски, клиентите чакаха поръчките. Може би някой от комшиите е подал сигнал", споделя собственикът.

Според потърпевшите, от чакащи за обяд те се превръщат в заложници на полицията, която близо час събира данните им. Историята обаче не приключва. 

"Дадоха ни призовки, с които трябваше да се явим незабавно, още в същия ден, като най- големите престъпници в България", обяснява Катерина.

Когато отиват там, се оказват с актове. За Bulgaria ON AIR от МВР отрекоха, че полицаите са превишили правата си, а проверката е след сигнал. Актовете вече са обжалвани. 

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
7 rate up comment rate down comment 3
Васко Георгиев
преди 3 години
1
8 rate up comment rate down comment 2
Джугашвили
преди 3 години
Боже,Боже, аман от натегачи , по-католици от папата! Няма нужда отЩАБ. Стадото е налице ! Сигнализирай за неуместен коментар