Хванаха разследващ полицай от Варна в момент на получаване на подкуп

Той поискал сумата от 10 000 лева и е приел на 4 пъти част от нея

05.12.2020 | 16:28 Редактор: Ивет Арабова
Хванаха разследващ полицай от Варна в момент на получаване на подкуп

Служител на ОДМВР - Варна е задържан в момент на получаване на подкуп в размер на 2 000 лв., каза директорът на Дирекция "Вътрешна сигурност" старши комисар Стефчо Банков по време на брифинг. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. 

По думите на Банков, служителят на реда е наблюдаван повече от година, той не е имал предишни провинения. Работата по случая е започнала в Дирекция "Вътрешна сигурност“ след сигнал, подаден от изнудвания. Образувано е досъдебно производство, в хода на което са събрани доказателства, че разследващият полицай е поискал сумата от 10 000 лв. и е приел на 4 пъти част от тях - общо 5000 лв., допълни окръжният прокурор Красимир Конов.

Служителят на МВР е бил задържан вчера в рамките на операция, проведена под ръководството на ОП-Варна в момент на получаване на част от искания подкуп, информира "Фокус".

Повдигнато му е обвинение за подкуп чрез изнудване и за опит за измама. С постановление на наблюдаващия прокурор разследващият полицай му е определена мярка за задържан за срок до 72 часа.

Снимка(Архив): Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК