68 нарушения на шофьори с МПС, вдигащи шум над допустимото

Акцията на МВР идва след сезиране от страна на ВАП

23.11.2020 | 14:53 Редактор: Тодор Петров
68 нарушения на шофьори с МПС, вдигащи шум над допустимото

След сезиране от ВАП, МВР установи 68 нарушения на шофьори с моторни превозни средства, вдигащи шум над допустимото

Върховна административна прокуратура ангажира министъра на вътрешните работи да извърши проверка в съответствие с контролните му правомощия, обезпечаващи защита от шума, излъчван от пътни превозни средства в околната среда, съобщиха от прокуратурата.

Целта на сезирането от страна на ВАП на компетентните органи, извършили проверката, е спазване на разпоредбите на Закона за защита от шума в околната среда - създаване на здравословни условия на живот на населението и опазване на околната среда от вреден шум.

От МВР са предприети специализирани полицейски операции, извършени в периода от 23.10.2020 г. до 28.10.2020 г. на територията на страната. Основен акцент в проверката са били моторни превозни средства с неизправни шумозаглушители или липсата на такива, както и допълнително монтирани шумоусилващи устройства.

За 5 дни са били проверени общо 28 444 броя моторни превозни средства, констатирани са 68 броя нарушения по предмета на проверката и са издадени 41 заповеди за прилагане на принудителна административна мярка.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК