Осъдиха млад мъж на 18 г. "лишаване от свобода" за жестоко убийство

Причината за смъртта е съчетана травма

30.10.2020 | 12:51 Редактор: Юлия Христова
Осъдиха млад мъж на 18 г.

Съдът е признал за виновен подсъдим, обвинен от Окръжна прокуратура-Видин за убийство, извършено от него по особено мъчителен начин, съобщиха от обвинението. 33-годишният мъж е осъден на 18 години "лишаване от свобода“ при "строг“ режим на изтърпяване.

Освен това той следва заплати и обезщетения в размер на 300 000 лева на наследниците на убития. На 16 януари 2019 г., мъж на 60 години го поканил в дома си в Димово, за да го почерпи за оказаната от него помощ при доставка на мебели. Подсъдимият се отзовал, като дошъл около 20:30 ч.

Двамата пиели вино, разговаряли, което продължило и през нощта. През това време, под въздействие на алкохола, мъжете няколко пъти се карали. Около 6:00 часа сутринта между тях отново възникнал конфликт, вследствие на който той проявил агресия като започнал да нанася удари с ръце и крака по главата и тялото на мъжа. Побоят продължил около 10 минути, след което подсъдимият се прибрал в дома си.

Спал през целия ден, а на 18 януари 2019 г. разбрал, че той починал. Тогава обвиняемия изпрал дрехите си и почистил обувките, по които имало следи от кръв. Пострадалият бил открит от тъща му, която съобщила за случилото се на органите на МВР във Видин.

От изготвената по досъдебното производство съдебномедицинска експертиза е видно, че причината за смъртта е съчетана травма (закрита черепно-мозъчна и лицева травма, множество счупвания на ребра двустранно с разкъсване на междуребрената мускулатура), довела до остра дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност. Присъдата подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК