Хванаха детегледачка в крачка: Крадяла пари и бижута от работодателите си

Полицейски служители заловили обвиняемата, докато взима пликове с пари

26.10.2020 | 16:26 Редактор: Радостина Димитрова
Хванаха детегледачка в крачка: Крадяла пари и бижута от работодателите си

Задържаха детегледачка в София, която системно крадяла от работодателите си. Това съобщиха от пресцентъра на Софийската районна прокуратура. 

На 26.10.2020 г. обвиняемата С.С., на 26-годишна възраст, е предадена на съд за това, че опитала да отнеме чужди движими вещи на обща стойност 1176,08 лева от имота на собствениците им Д. К. и Д. Щ. Детегледачката е имала ключ. Според Софийската районна прокуратура опитът е останал недовършен.

Д. К. и Д. Щ. живеели с децата си в жк. "Лозенец", гр. София. В края на юни 2019 г. Д. Щ. наела обвиняемата С. С. за детегледачка. От август 2019 г. до началото на ноември 2019 г. от жилището на Д. К. и Д. Щ. изчезнали парични суми и бижута и те се усъмнили, че кражбите вероятно са извършени от С. С. По тази причина в жилището била монтирана камера. На телефона на Д. К. било инсталирано приложение за достъп до видеокамерата.

На 19.11.2019 г. Д. К. и Д. Щ. излезли от дома си. Преди това Д. Щ. заключила кабинета в жилището и скрила ключа.

В жилището останала С. С. и едно от децата. Около 09:11 ч. на същата дата Д. К. получил на телефона си сигнал, че видеокамерата в кабинета му засича движение и записва. Тогава Д. К. видял как обвиняемата тършува из мебелите и взима пликове, в които съхранявал парични суми. Д. К. веднага уведомил Д. Щ. и тя подала сигнал на телефон 112.

Полицейските служители, пристигнали на мястото, заявили на обвиняемата, че се извършва проверка и да извади всичко, което има в себе си. С. С. извадила хартиен плик, съдържащ пари - банкноти в различни валути и с различен номинал, и го хвърлила на пода. Паричните средства били в общ размер 1176,08 лева. Обвиняемата С. С. била задържана от полицейските служители, веднага след това в жилището били извършени действия по разследването.

Предстои делото срещу С. С. да бъде насрочено за разглеждане в съда.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК