Глобиха нощни клубове в Пловдивско, били препълнени

В дискотека в Първомай били допуснати 87 човека при капацитет от 70

25.10.2020 | 13:00 Редактор: Ивет Арабова
Глобиха нощни клубове в Пловдивско, били препълнени

Дискотеки в региона на Пловдив бяха пипнати в нарушение при внезапна проверка на полицията и РЗИ. Инспекторите установили, че в помещенията има много повече хора от допустимото.

В нощта срещу 25 октомври били проверени дискотеки и нощни клубове в Асеновград, Хисаря и Първомай. В дискотека в Първомай е констатирано че били допуснати 87 човека при капацитет от 70. Съставен е акт за неспазване на предписанията от Здравното министерство, според които към момента нощните заведения трябва да бъдат запълнени на 50% от капацитета си. Констатирано е, че в клуба са допуснати непълнолетни посетители, липсват разрешения за удължено работно време, не са осигурени дезинфектанти, а в заведението имало посетители, които пушат.

Към момента на проверка в клуб на територията на курортното градче Хисаря в заведението е имало 40 лица. Било е спазено изискването за максимално допустим капацитет. Служителите на реда и представителите на РЗИ са съставили 7 акта - 1 по закона за българските лични документи, 4 за тютюнопушене на закрито и 2 за липса на здравни книжки на работещи в заведението лица, информира "Монитор".

В две от проверените заведения на територията на Асеновград изискванията на здравните власти за максимален брой на допустимите посетители са били спазени. Нарушенията, които проверяващите са констатирали, са по закона за българските лични документи - общо 3 съставени акта, в един от клубовете са липсвали средства за дезинфекция,  4 са съставените актове за тютюнопушене на закрито, а 5 броя са предписанията от Агенцията по безопасност за храните.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК