Варненец изпрати за Германия марихуана по куриерска фирма

Наркотикът бил скрит в диспенсър за вода

20.10.2020 | 15:22 Редактор: Радостина Димитрова
Варненец изпрати за Германия марихуана по куриерска фирма

Варненец изпрати марихуана за Германия чрез куриерска фирма, съобщават от Софийската градска прокуратура.

На 14.10 в Централния разпределителен център на куриерска служба в гр. София, била получена пратка, изпратена от гр. Варна. Същата била адресирана за Германия. След извършена проверка от митнически служители от Главна дирекция "Митническо разузнаване и разследване" – отдел "Наркотици, оръжия и прекурсори" било установено, че тя съдържа диспенсър за вода, в който са скрити шест вакумирани пакета, пълни със сухо тревисто вещество. При полеви наркотест веществото реагирало на марихуана, като общото му тегло е 3,190 кг, поясняват от прокуратурата. 

Изпращачът е идентифициран незабавно - 35-годишен гражданин на САЩ, притежаващ и немска лична карта. Понастоящем мъжът пребивавал в гр. Варна. Със съдействието на сектор "Борба с организираната престъпност" – Варна са били осъществени оперативно-издирвателни действия и въпреки опита на чужденеца да се укрие, той е бил задържан. При претърсването на свързаните с лицето адреси са били открити следи от марихуана и бели таблетки, чиято експертиза предстои.

След първоначалното му задържане за срок до 72 часа наблюдаващият прокурор в Софийската градска прокуратура е внесъл в съда искане за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо чужденеца. Същото е било уважено от съда.

От прессъобщението става ясно още, че мъжът е криминално проявен в Германия, има множество присъди за причинени телесни повреди и разпространение на наркотични вещества – канабис и амфетамини.

По сигнал на българските митници Немската митническа криминална служба е направила проверка на две пратки в процес на доставка в Германия. В тях са били открити общо 5 кг марихуана. Задържан е и получателят на пратките – майката на изпращача.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК