Агресия във Видин: Младеж рита възрастен мъж и се хвали

Нападението беше заснето с телефон, а видеото - качено в социалните мрежи

13.10.2020 | 18:07 Редактор: Ивет Арабова

Брутално посегателство във Видин - 17-годишен младеж повали на земята с ритник възрастен мъж в центъра на града. Нападението беше заснето с телефон, а видеото - качено в социалните мрежи. Часове по-късно полицията задържа извършителя. 

Клипът предизвика буря от възмущение в социалните мрежи и дори заплахи за саморазправа със 17-годишния младеж. Поваленият на земята е Васил. 58-годишен, останал без дом. Твърди, че с нищо не е провокирал агресията. 

"Те са една група, където се подиграват с хората. Те са няколко момчета там, виждал съм ги, но не ги познавам лично", сподели Васил Георгиев.

Неволен свидетел на случката става и чистачката Нина, която била в района в този момент.

"Човекът си продължаваше да ходи, с него имаше още няколко човека, и момичета имаше. Псуваха го", разказа тя.

От училището, в което учи нападателят, осъдиха остро поведението му. "Не е бил агресивен, не е имал някакви проблеми със свои съученици, но си е малко по-буен - емоционално", каза директорът на ПГТ "Михалаки Георгиев" Евлогия Манджукова. 

Ученикът няма криминално минало, след тази случка обаче беше задържан за 24 часа.  "Това, което знаем, е, че е бил провокиран от потърпевшия. Минал е покрай тях и ги е обиждал, псувал, но това е нещо, което тепърва ще установяваме", обясни директорът на ОДМВР-Видин ст. комисар Петър Коцин. 

Събраните доказателства ще бъдат предадени на прокуратурата, а потърпевшият Васил не смята да си търси правата в съда. 

Вижте повече в репортажа на Калин Иванов.
 
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК