Спряха строежа на хотел на плажа в Обзор

Установени са нарушения при изграждане на подпорната стена

09.10.2020 | 11:35 Редактор: Тодор Петров
Спряха строежа на хотел на плажа в Обзор

След проверка, възложена от Върховна административна прокуратура, относно незаконни строежи и достъп до плажна ивица по Черноморието, е сезирана и Община Несебър. Представители на общината са установили нарушения при строежа на "Жилищна сграда за курортно ползване", находяща се на плажа в Обзор.

Установени са нарушения при изграждане на подпорната стена зад предвидената сграда, която е недовършена и не въведена в експлоатация по съответния ред – не са изпълнени предписанията за осигуряване здравината, пространствената устойчивост и консервирането на строежа.

Въз основа на тези констатации и след проведено административно производство, кметът на Община Несебър е издал заповед за незабавно спиране на изпълнението на всички видове строителни и монтажни работи на строеж хотела на плажа.

Строителството може да продължи само с разрешение на административния орган издал заповедта, едва след отстраняване на причините, довели до спиране на строежа и представяне на надлежни доказателства за това. Заповедта е връчена на участниците в строителството.

Снимка, архив: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК