2 г. затвор за мним полицай, отмъкнал 50 000 лв. от семейство

На делото мъжът направил пълни самопризнания

07.10.2020 | 17:03 Редактор: Юлия Христова
2 г. затвор за мним полицай, отмъкнал 50 000 лв. от семейство

Телефонен измамник ще лежи "на топло" за 2 години, след като се представил за полицейски служител и отмъкнал близо 50 бона на семейна двойка. 

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден 69-годишния Д.Л., за това, че на 6.12.2018 г. в гр.Стара Загора той се свързал с мъж и жена и се представил за ченге. Той обяснил, че органите на Министерството на вътрешните работи спешно се нуждаят от съдействието им, за да заловят лица, извършващи измами, които възнамеряват да изтеглят спестяванията им от банковите им сметки.

Д.Л. попаднал в измамната схема посредством свой приятел, който му предоставил номер на непознат мъж, предлагащ работа. Тъй като Д. Л. изпитвал финансови затруднения, провел телефонен разговор с лицето, с неустановена самоличност, по време на който последното му се представило като "Митко“. Така нареченият Митко обяснил, че предлага "работа“, състояща се в това подсъдимият да го подпомага, ходейки на различни адреси в страната, за да взема пратки, за което му обещал добри доходи.

В проведените впоследствие между подсъдимия и въпросното лице разговори двамата се договорили, че Д. Л. ще започне да изпълнява поръчките му, което и сторил, прибирайки пакети с пари от измамени хора. Същите оставял на посочени места, след като вземал за себе си определена сума.

На делото мъжът направил пълни самопризнания. Той получи наказание от 2 години "лишаване от свобода" при първоначален "общ“ режим. Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора, пише "Монитор".

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК