ВАП сезира МОСВ и ДНСК за застрояване на "Поляните" в Синеморец

Образувана е преписка по информация в медиите

07.10.2020 | 11:03 Редактор: Тодор Петров
ВАП сезира МОСВ и ДНСК за застрояване на

Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на околната среда и водите и началника на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) да назначат проверка на строителните дейности в местността "Поляните" в с. Синеморец, чиито граници попадат в природен парк "Странджа".

Във ВАП е образувана преписка по информация в медиите, в която се споменава, че РИОСВ-Бургас в нарушение на закона продължава да издава десетки частни разрешения за застрояване на община Царево, попадащи  в Природен парк "Странджа", местността "Поляните" в Синеморец. 

В хода на проверката Министерство на околната среда и водите (МОСВ) и ДНСК следва да установят извършени ли са и продължават ли да се осъществяват строителни действия в съответните поземлени имоти в землището на местността "Поляните".

По време на проверката трябва да стане ясно дали е извършена преценка за вероятната степен на отрицателно въздействие върху защитените зони, съобразно характеристиките на инвестиционните предложения. Необходимо е да се изясни и спазването на конкретните правила на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК