Масово млади шофьори пият, сядат зад волана и катастрофират

Това съобщиха организаторите на кампанията "Алкохолът е лош шофьор. Ключът е в теб"

05.10.2020 | 22:49 Редактор: Юлия Христова
Масово млади шофьори пият, сядат зад волана и катастрофират

От май до август тази година от 245 регистрирани ПТП-та 51 са извършени от хора между 18 и 25 години. Само за четири месеца приблизително всеки четвърти млад шофьор е седнал зад волана след употреба на алкохол и е извършил ПТП. Това съобщиха организаторите на кампанията "Алкохолът е лош шофьор. Ключът е в теб".

Целта им е през 2020 г. е да поднови обществения диалог за проблема с пътната безопасност, като ангажира младите шофьори на възраст между 18-25+ години, които сега изграждат своите навици за шофиране и поведение на пътя.

Повече от 10 години младежите от БЧК работят и с голяма компания и по инициативата""Алкохолът е лош шофьор“, чиято цел е да промотира отговорната консумация и да ангажира обществото с отговорното поведение и безопасност на пътя.

"Една случайна среща преобърна живота ми в посоката на доброволчеството. Преди 13 години, когато бях в първите дни в гимназията, ме изпратиха от училищния вестник в Червения кръст да се поинтересувам какви добри дела правят и да отразя дейностите на нашите ученици там. В крайна сметка репортаж не написах, но още на първата обща сбирка с доброволците се включих активно в планирането на следващите акции и кампании“, това пише Станимир Бояджиев, председател на Българския младежки червен кръст в обръщение по повод кампанията "Алкохолът е лош шофьор. Ключът е в теб." БЧК подкрепя кампанията за поредна година, пише "Монитор".

"БМЧК разработва няколко инициативи съвместно с редица държавни и местни институции. Такъв пример е кампанията „Детски полицейски управления“, наша дългосрочна превантивна програма в сътрудничество с организации и институции като МВР, МОН и други" - това посочва още Станимир Бояджиев.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Ами масово да останат без право на шофиране и все ще започнат да се замислят следващите млади шофьори... Сигнализирай за неуместен коментар