Арестувани ромски барони: Разбиха група за рекет и имотни измами

4 квартала осъмнаха под полицейска обсада

05.10.2020 | 13:45 Редактор: Искра Ангелова

4 квартала в София осъмнаха под полицейска обсада. Разбита е група за рекет, наркотици и имотни измами.

По информация на Bulgaria ON AIR до момента са задържани 21 души, сред които Трайчо Стоянов и Методи Димитров. Те са известни ромски барони, които по непотвърдена информация са считани са ръководители на престъпната група.

Ужилените от имотните измами са десетки. Един от тях е Иван Борисов, който е бивш собственик на настоящия хотел във "Враждебна", някога къща, докато не му я отнемат принудително. 

"Аз не съм я продал. Тя е иззета от ЧСИ, тези момчета работят с колекторски фирми. Бият хората, взимат им имотите. Съдията ме изгони. Имал съм кредит от банка, който с банката се получи едно недоразумение. Заплашваха ме, спретнаха ни очна ставка в 5-то РПУ. Трайко ме заплаши и заплашиха, че ще ме убият", сподели Иван Борисов.

Хотелът бил използван за прикритие за наркоразпространение и проституция. Заплахи получава и Янко - друг потърпевш от престъпната група. 

"Измамиха ме. От тях закупих един имот и ме измамиха. Водихме 10 години дела и съм на улицата. Занимават се с побоища, палежи. Те са приятели, като сиамски близнаци. Единият е умният, другият е побойникът", допълни той.

Всички в квартал "Враждебна" познават Мето и Трайчо. Малко обаче говорят за тях. 

От претърсените адреси са иззети автомобили, газов пистолет, злато и пари. "Освен задържаните лица има и такива, които се издирват. Операцията в столичните квартали " Враждебна" и " Христо Ботев" не е приключила и ще продължи още три дни заради извършването на процесуални действия", подчерта министърът на вътрешните работи Христо Терзийски.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
4 rate up comment rate down comment 0
А така
преди 3 години
Хващайте ги тези измамници! А сега и да ги осъдят! Сигнализирай за неуместен коментар