Митничари откриха 472 опаковки лекарства в кутии от баклава

Срещу шофьора на автомобила, турски гражданин с инициали С.С., е съставен акт

01.10.2020 | 23:59 Редактор: Юлия Христова
Митничари откриха 472 опаковки лекарства в кутии от баклава

Митничари откриха 472 опаковки с различни видове лекарствени средства, включително хормон на растежа, анаболни стероиди, антибиотици, болкоуспокояващи, сексуални стимуланти, както и 1500 броя предпазни маски за лице, при митническа проверка на влизащ в страната от Турция лек автомобил, съобщиха от Агенция "Митници".

Колата с чуждестранна регистрация е пристигнала на Митнически пункт "Лесово" на 30 септември на входящо трасе за леки автомобили, управлявана от турски гражданин, с адресна регистрация в Германия. 

Шофьорът е заявил, че няма нищо за деклариране. При извършената митническа проверка митническите служители откриват в чанти с личен багаж на шофьора, в хладилна чанта, в две кутии от баклава и укрити във фабрични кухини в багажника на автомобила общо 472 опаковки, съдържащи 21 различни видове и търговски марки лекарствени средства, както и 1500 броя предпазни маски за лице.

Сред задържаните контрабандни медикаменти са 237 ампули и 1420 таблетки от пет различни търговски марки анаболен стероид, 38 опаковки  инжекционен разтвор с хормон на растежа "Genotropin", 690 таблетки и 224 сашета сексуални стимуланти с надписи "Vegal Extra“, "Cialis“, "Kamagra“ и други, също и различни видове антибиотици и болкоуспокояващи средства, с надписи на турски език.

Контрабандните лекарствени средства и предпазни маски са иззети. Срещу шофьора на автомобила, турски гражданин с инициали С.С., е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

Снимка: Агенция "Митници"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК