Драгановци настояват за тежко наказание за шофьора, предизвикал катастрофа

Те казват, че инцидентът не е първият подобен

12.09.2020 | 18:30 Редактор: Ралица Братанова

Втори фатален инцидент с тежкотоварен камион в рамките на по-малко от денонощие. Мъж е загинал, а друг е пострадал, след като ТИР е блъснал паркиран автомобил и се е врязал в къща в горнооряховското село Драганово. По първоначална информация шофьорът на камиона е заспал зад волана. Жителите на селото настояват за тежко наказание.

Инцидентът е станал около 7 часа тази сутрин, когато влека блъска паркиран пред къща лек автомобил и го притиска до оградата.  

Камионът е бил е нает, за да изпълни поръчка за газопровода "Балкански поток". Загинал е пътникът до водача на лекия автомобил - мъж на 44 години. Другият мъж - на 51, е пострадал и е настанен в болницата в Горна Оряховица, без опасност за живота. 

Пробата за алкохол на шофьора на тира е отрицателна, предстои да му бъде направен тест за наркотици.

Жителите на Драганово казват, че инцидентът не е първият подобен и че са правили постъпки камионите да не минават през селото. 

А след тежката катастрофа вчера, при която дрогиран шофьор на ТИР помете няколко коли в Айтос, лекарите се борят за бебето на 35-годишна бременна жена. Тя е най-тежко пострадала, настанена е заедно с още един от ранените в спешния център на бургаската болница. 

При инцидента загина друга жена на 28 години, а общи петима души пострадаха и бяха откарани в болница. Другите трима ранени са в стабилно състояние. Те са приети в отделенията по хирургия и неврохирургия.

Вижте още в репортажа на Теодора Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК