Съдят французин у нас, обвинен в блудство с пет малолетни момичета

От 5 до 20 години лишаване от свобода е предвиденото от закона наказание

10.09.2020 | 19:09 Редактор: Юлия Христова

Френски пенсионер застана на подсъдимата скамейка за многократни блудства с пет малолетни момичета и създаване на порнографски материали. 63-годишният Ерик Жего живее в балчишкото село Царичино от 2 години. В началото на януари му бяха повдигнати обвинения по сигнал на учителка на децата, на която момичетата споделили преживяванията си.

Добричкият окръжен съд даде ход на делото срещу французина. Според обвинението той се запознал с децата чрез техни родственици, които наемал да почистват дома му. Често оставал и насаме с момичетата. От квартирата му в Царичино са иззети веществени доказателства – фотоапарат, с който снимал децата, лаптоп и две флашки. Ерик Жего признава само че е правил снимки.

Според държавното обвинение фактите са безспорни.

От 5 до 20 години лишаване от свобода е предвиденото от закона наказание за блудство с две и повече малолетни лица. Прокурор Костова ще настоява за наказание между средния и максималния размер. Тезата се поддържа и от частния обвинител, който представлява петте деца.

Родителите на две от момичетата претендират за обезщетения от по 30 000 лв., а на останалите – по 20 000 лв. Следващите заседания по делото са насрочени за ноември с изслушване на пострадалите, обвиняемия и вещи лица.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК