Разследват мистериозната смърт на готвач от Великотърновско

Николай Кочев е загинал на място по време на работа в заведение

26.08.2020 | 19:45 Редактор: Тодор Петров

Полицията разследва смъртта на готвач от великотърновското село Ресен. 39–годишният мъж е загинал на място по време на работа в заведение на 20 август. По случая се води разследване, като една от версиите за инцидента е неизправност в електрическата инсталация на ресторанта.

Николай Кочев дълги години работил като професионален готвач в Ирландия. През март се завърнал в България и родното Ресен. В началото на август започнал работа в заведение в селото, собственост на британски заселници. В деня на фаталния инцидент младият мъж бил на работа в кухнята

"Както е паднал и е изпълнявал поръчката на някакви клиенти, е починал на място. Обажда ми се полицай от Ресен, казва: Синът ви - Николай, е паднал в кухнята на работното си място от инфаркт, и като всяка майка останах в шок", споделя майката на починалия - Лазарина Кочева.

Близките са категорични, че Николай никога не е имал здравословни проблеми

"Направиха му аутопсия и съдебният лекар каза, че причината е ток. Екип за ел. инсталацията е идвал за проверка, документите на собствениците са стари, поставена е инсталация неправилно", разказва още опечалената майка.

Близките споделят, че постоянно работещи в заведението няма. По думите им, от започването си на работа Николай е чакал да получи трудов договор, но до това така и не се е стигнало. 

Собствениците на заведението отказаха да застанат пред камерата ни с мотива, че тече разследване. По случая се извършва проверка от Инспекцията по труда във Велико Търново. Образувано е и досъдебно производство.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК