Известен пловдивски лекар е задържан за схемата с фалшиви болнични

Нанесени са щети на бюджета за над 100 хил. лв

25.08.2020 | 13:32 Редактор: Виктория Гетова

Известният пловдивски лекар Георги Кръстев е в ареста, заради измамна схема с болнични и източване на средства от НОИ. Според разследващите медикът е уличен в издаването на фалшиви болнични през специално създадена за целта фирма.

В нея са назначени 10 нискоквалифицирани служители на високи осигуровки, но без да работят.

В Пловдив са им правени прегледи, на които не са присъствали. След това са оформяни документи. Така се създала професията "болен". Полицията е направила претърсвания на 5 адреса като са иззети медицински документи и компютърни конфигурации.

"Собственикът на фирмата към момента се укрива, обявен е за общодържавно издирване. След неговото установяване ще бъде приведен в арестното помещение на съответното РУ", подчерта директорът на ОДМВР-Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев.

По тази схема за една година са били издадени болнични за над 1000 дни. Нанесени са щети на бюджета за над 100 хил. лв. 

След информацията за извършените действия д-р Георги Кръстев не бе открит за коментар. Негови колеги от ДКЦ-1 обаче не могат да повярват, че е възможно той да участва в подобна схема. На д-р Георги Кръстев е повдигнато обвинение за измама в особено големи размери. Наложена му е мярка за неотклонение "гаранция" в размер на 30 000 лева.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Цвет
преди 3 години
Tоз лекар със сигурност има или е имал човек в НОИ. Някой му е гарнтирал че няма да го проверяват. Сигнализирай за неуместен коментар