Жена нападна медицинска сестра в шуменската болница

36-годишна е задържана заради агресивно поведение

04.08.2020 | 16:44 Редактор: Виктория Гетова

Пореден случай на агресия срещу медик. З6-годишна жена бе арестувана, след като посегна на медицинска сестра в шуменската болница.

Инцидентът се е случил посред бял ден, докато в лечебното заведение приемали близък на задържаната жена.

Пациентът от област Силистра е пратен за лечение на бронхопневмония в МБАЛ-Шумен. Състоянието му обаче се влошава бързо.

По думи на д-р Петко Загорчев пациентът е бил насочен за спешна обработка – с кардиограма, която показала, че е с обширен преден инфаркт. Според него това е една от причините за влошеното състояние на мъжа, за което персоналът в болницата не носи никаква отговорност.

Докато реанимират пациента, неговите близки посягат на медицинска сестра.

"Да те дърпат за косата пред очите на останалите пациенти, на твоите колеги, такова унижение не бих понесъл абсолютно никога. Още повече, че момичето е изпълнило стриктно и точно всички правила", посочи още д-р Загорчев.

"Имаме денонощна охрана на болницата, но достъпът става през две точки, а охранителят е един. Няма как едновременно да покрива тези две точки, които са отдалечени", коментира директорът на болницата д-р Димитър Костов.

От болницата в Шумен посочиха, че натоварването на отделенията се увеличава заради пациентите, идващи за лечение от други области.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК