Затвор за 27-годишен, блудствал с непълнолетно момиче в Разград

Октай З. заговорил 14-годишното дете, след което го нападнал

07.07.2020 | 12:15 Редактор: Юлия Христова
Затвор за 27-годишен, блудствал с непълнолетно момиче в Разград

Осъдиха на 3 години затвор мъж, блудствал с непълнолетно момиче, по обвинителен акт на Районната прокуратура в Разград.
 
Пред съдебния състав на Разградския районен съд 27-годишният Октай З. признал вината си и всички факти в обвинителния акт на прокуратурата и поискал делото срещу него да се гледа по съкратено съдебно следствие, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна. 

Съдът му наложил наказание 3 години лишаване от свобода, по член 150, ал. 1 от НК, като след редукция с една трета заради съкратеното съдебно следствие определил Октай З. да търпи 2 години лишаване от свобода с максималния изпитателен срок от 5 години. 

Между подсъдимия и потърпевшата била сключена извънсъдебна спогодба, според която Октай ще плати 3000 лева за претърпените от потърпевшата неимуществени вреди. 

Блудствените действия с 14-годишното момиче Октай извършил на 1 декември миналата година. 27-годишният мъж видял непознато за него момиче, което се прибирало от училище. Заговорил го с въпрос да му посочи къде се намира автогарата в Разград и след това със сила извършил действия с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление. 

Осъдителната присъда на Разградския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града. 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК