Баячки ограбиха възрастна жена, за да я спасят от страховете за Ковид-19

79-годишната пенсионерка от Стара Загора е подала жалба

01.07.2020 | 23:38 Редактор: Наталия Тотева
Баячки ограбиха възрастна жена, за да я спасят от страховете за Ковид-19

Измамнички са откраднали над 2000 лв. от 79-годишна жена от Стара Загора. Тя е била посетена от "баячки", които ѝ предложили да я спасят от страховете за коронавирус и лоши погледи.

79-годишната пенсионерка е подала жалба за загубените си спестявания - 1820 лв., както и попълнен и подписан банков ордер за сумата от 700 лв. Според дадените от нея описания "баячките" са били млади и добре облечени жени. Те обикаляли апартаменти и предлагали услугите си.

След близо час разговор с пострадалата, те предложили да изгонят "лошите ѝ мисли", свързани с опасенията си около Ковид-19.

Баячките настояли жената да им даде за няколко минути наличните си пари, за да ги "прочистят". Към тях тя добавила и попълнен ордер, с който възнамерявала да изпрати пари на своя близка.

Банкнотите били поставени в кожена кесия, която преди да си тръгнат баячките ѝ била върната с указание да не бъде отваряна поне още час, информира "Монитор"

Пенсионерката изпълнила стриктно указанията, но когато все пак проверила кесията открила, че вътре има само нарязани на ситно бели листчета хартия.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК