Осъдиха 78-годишна от Дупница, държала 625 литра алкохол в мазето си

Тя трябва да плати разноските по делото, които възлизат на 1162 лева

16.06.2020 | 23:50 Редактор: Ивет Арабова
Осъдиха 78-годишна от Дупница, държала 625 литра алкохол в мазето си

78-годишна жена от Дупница е получила условна присъда заради държане на 625 литра алкохолна напитка в мазето си. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд – Кюстендил.

Районен съд – Дупница е одобрил споразумение и е наложил наказание "лишаване от свобода“ за срок от 5 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години, за 78 – годишна жена, държала 625 литра алкохол, без български акцизен бандерол.

Жената се е признала за виновна в това, че в края на миналата година, в мазе на къща в село Джерман, е държала акцизни стоки без бандерол, какъвто се изисква по закон, а именно 625 литра спиртна напитка– алкохолен продукт, съдържащ пречистен етилов алкохол. Случаят е немаловажен с оглед количеството и пазарната стойност на предмета на престъплението – 4 375 лева и размера на невнесения акциз – 3363 лева, предава Dnes.bg.

Жената е пенсионер, неосъждана. Тя следва да плати направените разноски по делото в размер на 1162 лева по сметка на Областна дирекция на МВР - Кюстендил. Алкохолът е отнет в полза на държавата и ще се изпрати на Митница "Югозападна“ за унищожаване.

Снимка (Архив): БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
3 rate up comment rate down comment 1
Асака
преди 10 месеца
Жената с робски труд е изкарала Сичко и онбашиите и взимат всичко хаха .чист кумонизам Сигнализирай за неуместен коментар