Улица, пълна с деца, при катастрофата на пияната шофьорка в Хасково

Лекари коментират, че отчетените 4.7 промила алкохол са рекордни

08.06.2020 | 19:39 Редактор: Наталия Тотева

Жена с рекордните 4,7 промила алкохол катастрофира в Хасково. 44-годишната шофьорка е изгубила контрол над колата си и ударила бетонен стълб край пътя. 

Инцидентът е станал около 17:30 ч. на 5 юни в хасковския кв. "Бадема". На място пристига полиция, няма пострадали.

"След като са спрели 44-годишната водачка е последвал тест с дрегер, който е отчел голямо количество алкохол в издишания въздух, а именно - 4.7 промила. Жената е задържана, отведена е в МБАЛ - Хасково за преглед, няма наранявания", коментира говорителят на ОД на МВР - Хасково, Нина Николова.

По време на катастрофата кварталната улица е била пълна с деца, разказват свидетели, но отказват да застанат пред камера. Признават, че са уплашени и описват жената като видимо пияна и неадекватна.

"По случая е образувано бързо производство, материалите са предадени на районна прокуратура", добави Николова.

Според медиците измерените промили алкохол са рекордни.

"С над три промила може да настъпи летален изход на база на настъпващия мозъчен отток. Това 4.7 е наистина постижение в кавички. Не можем дори да си го представим, през нас минават тези случаи с остра алкохолна интоксикация, но с такъв размер досега не сме имали", обясни анестезиологът д-р Георги Николов.

Най-фрапиращият за д-р Николов случай е бил на пациент с 3.50 промила алкохол, който е консумирал 2 литра ракия в рамките на 12 часа. 

Съдебният лекар на Хасково д-р Еленски изчисли, че спрямо килограмите и възрастта ѝ, 44-годишната жена трябва да е изпила над 400 милилитра концентрат, 2.5 литра вино или 8 литра бира. Тестът ѝ за наркотици е бил отрицателен.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК