Разпращат фалшиви имейли за анкети и игри от името на "Български пощи"

Измамниците се опитват да се доберат до лични данни и номера на дебитни или кредитни карти, предупреждават от дружеството

26.05.2020 | 22:56 Редактор: Александра Иванова
Разпращат фалшиви имейли за анкети и игри от името на

Разпращат фалшиви имейли с обещания за примамливи награди от името на "Български пощи". За това предупредиха от дружеството.

Под формата на анкети или игри измамниците се опитват да се доберат до лични данни и номера на дебитни или кредитни карти. В други случаи  клиентът получава мнимо съобщение за  пратка, като от него се иска да посочи банкова карта и да плати определена сума. 

"Български пощи" ЕАД обръща внимание, че не изпраща тези съобщения, не провежда анкети или игри, не раздава награди, не изисква по имейл заплащане на такси за доставка и при никакви поводи не изисква лични данни от дебитна или кредитна карта за доставката. Имейли, които не носят официалния адрес и не произхождат от домейна на дружеството, не следва да се приемат за достоверни. Томболи и игри, които не са обявени на официалната страница на дружеството, не съществуват", пише още в прессъобщението.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК