"Задържане под стража" за мъж, пребил до смърт пастир заради цигара

Мъжът е убит с удари с дърво по ръцете и тялото

19.05.2020 | 18:10 Редактор: Искра Ангелова

39-годишният Дончо Д. е с мярка за неотклонение "Задържане под стража" с определение на Варненския окръжен съд, с което е било уважено искането на Окръжната прокуратура. Мъжът е обвиняем за убийството на пастира на стадото на баща си. Престъплението по член 116, ал. 1, т. 6 от НК е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост на 17 май призори.

Тогава обвиняемият се върнал да пренощува в постройка до кошарата на баща си в гората на село Горен близнак. 47-годишният пастир Ахмед А. поискал цигари от Дончо, който отказал да му даде. Заради отказа Ахмед го напсувал. Това обяснил днес пред съдебния състав по време на видеоконферентната връзка с ареста обвиняемият, който е направил самопризнания, като обяснил действия си с афект, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Убитият мъж бил от добричко село и се прехранвал, като се хващал на работа като пастир. Ахмед бил нает преди десетина дни да пасе стадото на бащата на Дончо.

Пастирът е убит с удари с дърво по ръцете и тялото, които му нанесъл Дончо. След побоя обвиняемият се прибрал да спи. Когато изтрезнял, видял състоянието на Ахмед и повикал спешна помощ. Лекарите установили смъртта на 47-годишния пастир, който имал кръвонасядания по ръцете и тялото от побоя. Разследващите намерили на мястото и дървото, с което Ахмед бил пребит. 

Определението на Варненския окръжен съд, с което е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняемия за квалифицираното убийство Дончо Д., подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК