Волен Сидеров се яви в сградата на СДВР

Лидерът на "Атака" по-рано днес бе обявен за общодържавно издирване

15.04.2020 | 14:46 Редактор: Наталия Тотева

Общинският съветник Волен Сидеров се явил доброволно на разпит в сградата на СДВР. Той е задържан за 24 часа. След това ще се прецени дали ще му бъде наложена мярката за парична гаранция, или друга мярка за неотклонение.

По-рано от прокуратурата съобщиха, че общинският съветник В.С. от Столичния общински съвет е обявен за общодържавно издирване. "Във връзка с високия медиен интерес, Софийската районна прокуратура информира, че В.С., общински съветник в СОС, е обявен за общодържавно издирване.

В телевизионно предаване лидерът на "Атака" призова хората масово да излязат по улиците на Великден. А ден по-късно, след като стана ясно, че е обект на разследване заради призивите си, Сидеров предупреди прокуратурата и полицията. 

"Правете си сметката, тези, които сега се готвите да ми повдигнете обвинение, колко време ще живеете!Тези, които сте приели сега да действате срещу мен, няма да ви бъде!“, каза Сидеров.

Така прокуратурата повдигна две обвинения на Сидеров - за призив да не се спазват противоепидемичните мерки, както и за осуетяване на опит за връчване на призовка. А от държавното обвинение уточниха, че общинският съветник е разследван и за заплахи срещу органи на властта. На 14 април Сидеров не представи личната си карта и напусна сградата на СДВР, а ден по-късно беше обявен за държавно издирване и задържан. 

Това не е първият скандал с лидера на "Атака". През октомври 2018 г. Сидеров наруши забраната за пушене в елитно столично заведение, седна на барабаните и направи шоу пред чужденци. Началото на серията невъздържани прояви Сидеров постави в самолет на връщане от Германия, когато обиди културния аташе на Френското посолство. Председателят на "Атака“ прекъсна и вечерята на американския посланик, за да му връчи сметката за военните бази у нас. 

Най-шумният скандал на Сидеров е в нощта на местните избори през 2015 година, когато нахлу в НАТФИЗ. Волен Сидеров беше осъден условно на 100 часа общественополезен труд. А на последните местни избори миналата есен, бившият главен редактор на вестник "Демокрация" се опита да нахлуе в "Арена Армеец".

Вижте повече в репортажа на Сергей Тодоров.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Вальо
преди 4 години