21-годишен затворник изнасили и преби брутално жена в Девня

Кристиян бил пуснат в домашен отпуск от управата на варненския затвор

09.03.2020 | 14:55 Редактор: Тодор Петров
21-годишен затворник изнасили и преби брутално жена в Девня

21-годишният Кристиян от Девня е бил привлечен към наказателна отговорност за извършено брутално изнасилване и блудство с млада жена. На 5 март тази година той бил пуснат в домашен отпуск от управата на варненския затвор, където на 28 януари тази година започнал да изтърпява поредната си присъда за грабеж. До 28 януари той търпял предходна ефективна присъда за кражба и грабеж.
 
В нощта на 5 срещу 6 март бил в компания в дома на своя позната от Девня. Там била и пострадалата 32-годишна жена, която познавала домакинята от дом за сираци, където израснали двете.
 

След употреба на алкохол възникнал скандал, а разправата била потушена от пристигналите след сигнал полицаи. Малко след това пострадалата си тръгнала от дома на познатата си. С нея излязъл и лишеният от свобода Кристиян.
 
В двора на бившата професионална гимназия по химия в Девня той изнасилил жената брутално, а през цялото време ѝ нанасял удари по лицето и тялото. След това зарязал жертвата си в двора на училището, пише Dnes.bg.
 
Жената потърсила помощ в къща в близост до изоставената гимназия. Дошлият полицейски екип я намерил в тежко състояние – дезориентирана и обезобразена.
 
Пострадалата е разпитана пред съдия. Насилникът е върнат във варненския затвор. Действията по разследването на бруталното сексуално насилие продължават под ръководството на прокурор от Териториалното отделение в Девня на Районната прокуратура във Варна. Срещу него са били повдигнати две обвинения.

Снимка, архив: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК