Отритият в кв. "Слатина" кокаин бил предназначен за българския пазар

Оставиха в ареста бившия шеф на митницата в София, Красимир Керемедчийски и Огнян Асенов

02.02.2020 | 18:51 Редактор: Юлия Христова

Оставиха в ареста бившия шеф на митница София - Красимир Керемедчийски и Огнян Асенов, обвинени за разпространението на наркотици. 500 килограма кокаин бяха открити в петък в кашони с плодове. 

Около 500 килограма е задържаният кокаин, импрегниран в кашони с цитрусови плодове. Според главния секретар на МВР цената на дрогата на едро е щяла да достигне 22 милиона евро, но разследващите смятат, че поради високата си чистота наркотикът е щял да бъде примесен и пуснат в дилърската мрежа, където цената му може да достигне 50 милиона евро. 

Според разследващите кокаинът е бил предназначен за българския пазар. Наркотикът е стигнал от Колумбия до България по вода и суша. Специализираният съд остави в ареста двамата задържани - бившия шеф на митницата в София Красимир Керемедчийски и Огнян Асенов. Те са собственици на различни складове и са обвинени в трафик на наркотици. Според адвокатите им обаче количеството на кокаина е по-малко. 

Търговски дружества на обвинените са били крайни получатели на контейнерите, натоварени с "кокаиновите" кашони с плодове. Празен кашон с импрегниран кокаин е намерен и иззет от разследващите от багажника на личния автомобил на единия от обвинените.

Мерките за неотклонение могат да бъдат обжалвани на по-горна инстанция. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК