Гешев е категоричен: Oперациите срещу битовата престъпност ще станат регулярни

До края на годината българските граждани ще живеят много по-спокойно, посочи той

02.02.2020 | 19:20 Редактор: Юлия Христова

Акциите на прокуратурата и МВР срещу битовата престъпност продължават. 11 души бяха задържани при спецоперация в Белослав и във варненското село Синдeл. Всички те са криминално проявени и с висящи дела.

Срещу повечето задържани има по няколко разследвания и част от тях не изпълняват мерките си за неотклонение. В рамките на няколко дни са проверени близо 300 души и 200 автомобила. 

Изградени са били шест контролно-пропускателни пункта на територията на двете населени места. Установени и задържани са шест души от активния криминален контингент. 

Главният прокурор е категоричен, че операциите срещу битовата престъпност ще станат регулярни.

"За мен е важно българските граждани да получат това, което искат, а то е справедливост и сигурност, и ние ще направим съвместно с нашите партньори, изпълнителната власт и законодателната, пак казвам на края на годината резултатите да са различни в сегмента битова престъпност, както направихме с телефонните измами", подчерта той.

А те, според  Гешев, са спаднали драстично - с около 60%. Главният прокурор подчерта още, че до края на годината българските граждани ще живеят много по-спокойно.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК