Брутално убийство на българка в Нигерия... Крадци я принудили да пие киселина

Бернадет Куруч била съпруга на директор на датска логистична компания

12.12.2019 | 10:10 Редактор: Василена Василева
Брутално убийство на българка в Нигерия... Крадци я принудили да пие киселина

Двама нигерийци вързали българка, принудили я да пие киселина и я убили зверски. Тежкото престъпление станало в град Лагос в неделя вечер, а за него съобщи полицията в най-големия град в Нигерия.

Според властите жертвата е с български произход, въпреки че в профила си във Facebook тя е написала, че е унгарка, пише вестникът на българите в САЩ и Канада BG - VOICE.

Жената на име Бернадет Куруч била съпруга на управляващия директор на датската логистичната компания Maersk Shipping Line Nigeria, която оперира в Нигерия - камерунеца Жилдас Тохоуо. През 2016 година той заема високата длъжност и двамата с Бернадет се преместват в Нигерия. Камерунецът отговаря и за дейността на компанията в Бенин, Нигер, Того и Гана.

Нападателите Оламид Гоке и Аде Аканби нахлули в дома им в квартал "Икои", един от най-скъпите и престижните в Лагос. Мъжете първо пребили българката и камерунеца, след това ги ограбили и вързали.

Принудили българката да пие киселина, след което я задушили с възглавница, пише "БГ Войс". Според нигерийски новинарски сайтове българката била наръгана с нож до смърт. Минути преди това нападателите успели да я накарат да им прехвърли малка сума пари по сметка. Съпругът ѝ оцелял, но е в критично състояние и се бори за живота си в болница в Лагос.

По време на нападението Тохоуо успял да се обади на главния служител по сигурността на своята компания, което довело полицията до местопрестъплението. Двойката има три деца, но нападателите не са ги докоснали.

Двамата нападатели са арестувани. Те били служители в имението на Тохоуо. Единият е електротехник, а съучастникът му - пазач. "Жената почина, а мъжът все още е жив и реагира добре на лечението. Извършителите са в ареста. Целта им е била да оберат семейството", заяви говорител на полицията.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК