Русенец се оплака от побой при арест, ще съди полицаите

Свих се на кълбо долу на земята и почнаха да ме бият, сподели Георги

06.12.2019 | 12:49 Редактор: Тодор Петров

Млад мъж се оплака от полицейско насилие в Русе. 29-годишният Георги Генов е бил задържан заедно с още двама души заради нарушаване на обществения ред. 

Потърпевшият твърди, че при ареста му е нанесен побой, за което си е извадил медицинско. От полицията отричат да са превишили правомощията си.

Преди няколко дни Георги и приятелите му се събират в мазето на жилищен блок в Русе, за да се черпят. Заради силната музика съседите викат полиция. Дежурните съставят актове за нарушаване на обществения ред и си тръгват. Два часа по-късно патрулът се връща, отново по сигнал.

"Чухме, че на вратата се чука. Николай отиде, отвори вратата, кучето ми го последва и аз инстинктивно тръгнах след него. При което получих удар от полицай, по лицето, по ухото, свих се на кълбо долу на земята и почнаха да ме бият. Първият беше с ръка, за другите не знам. Свих се на кълбо да си предпазвам само главата", сподели Георги.

След излизането си от ареста той се оплаква от болки в ребрата. Освидетелстван е от съдебен лекар за получените травми. По случая е образувано досъдебно производство, а потърпевшият Георги е категоричен, че ще търси правата си в съда.

Вижте повече във видеото.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК