Митниците продават биберони със златен обков

Над 20 кг златни и сребърни бижута са обявени за търг

19.11.2019 | 15:47 Редактор: Анисия Иванова
Митниците продават биберони със златен обков

Митниците продава на търг над 20 кг златни и сребърни накити, отнети в полза на държавата. Териториална дирекция Южна морска е обявила публична продажба чрез търг с тайно наддаване на златни и сребърни пръстени, гривни, обици, медальони, синджири и колиета с общо тегло 20.198 кг, съобщиха от Агенция "Митници".

Сред  стоките, обявени за продажба, има и четири сребърни часовника, три златни игли и два биберона със златен обков.

Златните и сребърните изделия са задържани при митнически проверки на МП Капитан Андреево в периода от 2016 г. - 2018 г. и за тях вече са приключили досъдебните или административнонаказателните производства.

Двата биберона със златен обков, които се предлагат на търг, са открити през месец август 2016 г. Те били укрити в картонени пакети под леглото в шофьорската кабина на турски камион, влизащ в страната от Турция, заедно с още 601 златни накити, които също са предмет на продажба.

За предстоящия търг златните и сребърни бижута са обявени в 8 групи, а желаещите за участие в търга следва да подадат заявление по образец за всяка група поотделно, както и ценово предложение. Купувачите на стоките е необходимо да притежават разрешение за извършване на сделки с благородни метали, съгласно Валутния закон.

Условията за провеждане на търга са публикувани в официалната страница на Агенция "Митници“ - секция Публични продажби.

Снимка: Агенция "Митници"

Харесайте страница ни във Facebook ТУК