Таксиметрова шофьорка открадна последните пари на болна жена с бебе

Извършителката е задържана, а после пусната под гаранция

15.11.2019 | 16:16 Редактор: Юлия Христова

Таксиметрова шофьорка открадна чантата на болна жена, докато пътувала при нея с 9-месечното си бебе. Наглият обир се случил преди дни пред Първа градска болница в центъра на София.

Шофьорката и нейна приятелка са изтеглили от картата на пострадалата последните й пари, а днес болната майка се чуди как ще изхрани бебето си до края на месеца. 

Всичко се случва на 6 ноември сутринта. Благовеста и бебето се качват в кола на известна таксиметрова компания. Пътуват от "Левски Г" до Първа градска болница. Когато пристигат на адреса, шофьорката на таксито сваля количката от багажника, а докато Благовеста слага бебето си в нея, изведнъж колата потегля.

Багажът ѝ заминава в неисвестна посока, заедно с всичките лични вещи. Така 38-годишната жена, с множествена склероза и невръсното дете остават на улицата без пари, телефон, ключове и храна за бебето. Успява да сигнализира в полицията, а ден по-късно установява, че парите, с които разполага до края на месеца са изтеглени от картата ѝ само час след обира. 

Таксиметровата шофьорка е задържана, а по-късно пусната срещу парична гаранция от 500 лева. При тегленето на парите тя е имала и съучаснистничка. 

Благовеста се надява, че правоохранителните органи ще си свършат работата и двете жени ще бъдат наказани. Ако това не се случи, Благовеста е категорична, че ще търси правата си в съда. 

От таксиметровата фирма, в която е работила жената съобщиха за Bulgaria ON AIR, че въпросният шофьор е със спрени права и вече няма право да управлява коли на компанията. От там допълват, че не приемат подобно поведение. Готови са да окажат и пълно съдействие на разследващите органи, ако бъдат потърсени.

Репортаж на Михаела Карабельова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК