Причината за смъртта на хората, намерени мъртви в камиона, е премръзване?

Странен е и маршрутът на камиона

23.10.2019 | 18:02 Редактор: Юлия Христова

Британската полиция откри 39 тела в ремаркето на камион в Есекс. Сред тях е и тинейджър. Според британските медии те са премръзнали до смърт, а според разследващите, камионът е тръгнал от България. 

Външното ни министерство обаче не потвърждава това към момента. Камионът е регистриран през 2017 г. във Варна на името на ирландска гражданка. Въпреки че е с българска регистрация и на стъклото на камиона има български стикер за Гражданска отговорност и преглед, в последните две години превозното средство, не е минавало през територията на страната ни. Странен е и маршрутът на камиона - той е влязъл във Великобритания в събота през Холихед, в Северен Уелс. 

По подозрение за убийство е арестуван шофьорът на превозното средство. Телата на загиналите са открити в ТИР в индустриалната зона на град Грейс.

Все още не е ясно как камионът е стигнал до там, откъде е тръгнал и какъв е бил маршрутът му, според местната полиция той е бил регистриран в България. 

Смята се, че жертвите са прекарали 4 дни в металното ремарке, преди да бъдат открити. 

"Това е невъобразима, сърцераздирателна трагедия. Знам, че мислите и молитвите на всички членове на парламента са с тези, които са загубили живота си и стехните близки. Аз получавам редовни актуализации и вътрешното министерство работи в тясно сътрудничество с полицията в Есекс", посочи премиерът на страната Борис Джонсън.

От българското външно министерство са в постоянен контакт с британските власти, но все още нямат официално потвърждение, че камионът е с българска регистрация, каквато е информацията на позиция в Есекс. Националността на жертвите също не е установена. 

Според медиите на Острова пристанището в Холихед се използва за нелегален трафик на хора от Ирландия във Великобритания.

Районът около индустриалната зона, където е намерен камионът, остава затворен. Mестните власти призовават всички, които имат информация по случая, да се обадят в най-близкото поделение на полицията. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК