Гръцката полиция хвана ван с българска регистрация с 20 нелегални мигранти

Арестуваните са предадени на прокуратурата в Солун

13.10.2019 | 12:15 Редактор: Ралица Братанова
Гръцката полиция хвана ван с българска регистрация с 20 нелегални мигранти

Гръцката полиция задържа автомобил с българска регистрация с 20 нелегални мигранти. Арестуван е шофьорът на българската кола с обвинение за трафик на хора. 

Ванът с хасковска регистрация не и спрял за полицейска проверка до Кавала. Преминал през поставените от полицията заграждения и с много висока скорост се отправил по посока Солун.

За да не предизвикат катастрофа, властите предупреждават пътуващите автомобили да се отстранят от трасето и започва преследване с десет полицейски коли. 

При навлизането на колата в града е била принудена от полицията да спре. Предварително полицаите са били изключили светофарите на кръстовищата и отстранили от тях останалите автомобили. 

Във вана с български номера са намерени 20 нелегални мигранти, влезли в Гърция през сухопътната граница с Турция.

Арестуваните са предадени на прокуратурата в Солун, Магистралата от границата с Турция до Солун е под засилен полицейски контрол в акция срещу нелегалния трафик на хора.

Проверяват се денонощно всички коли, за които има съмнение, че може да превозват мигранти. По информация на местнта полиция цената за нелегалния трафик до Солун вече е над 2 хиляди евро на човек.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК