Полицията в Добрич разкри убийство на гурбетчия от Германия

Мъжът бил обявен за издирване, задържани са двама - на 18 и 19 години

24.09.2019 | 11:25 Редактор: Анисия Иванова
Полицията в Добрич разкри убийство на гурбетчия от Германия

Полицията в Добрич разкри и задържа извършителите на убийство на 41-годишен мъж, който е бил обявен за издирване преди десетина дни от своите близки.

Тялото на мъжа е било открито случайно в землището на село Котленци на 22 септември тази година. Мъжът не се прибрал на 12 септември в дома си и близките му подали сигнал в ОДМВР в Добрич. Убитият пребивавал в Германия и често се завръщал в България. Когато се връщал, ползвал услугите на един от извършителите, който го возел с колата си, съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.

В ареста е задържан 18-годишен, който според събраните до момента доказателства е съпричастен към убийството. Той е привлечен като обвиняем от прокуратурата за престъпление по член от НК. Тази сутрин с полет от Великобритания на летище Варна е пристигнал 19-годишният мъж, който също е заподозрян като съучастник в тежкото криминално престъпление и е бил задочно привлечен като обвиняем, поради отсъствието му от страната. Предстои конвоирането му до Добрич.

Резултатите от извършената аутопсия са показали, че смъртта на издирвания е настъпила от нанесени множество прободни рани – около 14 на брой. Намереното тяло е било в напреднала степен на разлагане.

Окръжната прокуратура в Добрич ще внесе искания в Добричкия окръжен съд за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража“ на двамата обвиняеми.

Действията по разследването на тежкото криминално престъпление продължават.  Оперативно-издирвателните следствени действия са проведени под прякото ръководството на Окръжната прокуратура в Добрич.

Снимка: МВР