Полфрийман на свобода: Обидно или логично е решението на съда? (обновена)

Критики към магистратите от няколко страни

20.09.2019 | 13:10 Редактор: Тодор Петров

Изненадващото освобождаване от затвора на австралиеца Джок Полфрийман предизвика недоволство и критични коментари по адрес на съда. Полфрийман излежаваше 20-годишна присъда за убийството на 20-годишния Андрей Монов.

След вчерашното решение на Апелативния съд обаче той ще бъде пуснат на свобода предсрочно след излежани 11 години и 9 месеца. Апелативните магистрати посочват, че за времето си в затвора Джок Полфрийман е показал положителна промяна. 

Освен това е научил български език и е помагал на други лишени от свобода. Отчитат и факта, че преди присъдата си той не е имал криминални прояви. Не е показал и че представлява риск за надзирателите и другите затворници.

Полфрийман трябва да бъде транспортиран до дирекция Миграция в "Бусманци", където да изчака да му бъдат издадени нови документ, тъй като неговите вече са изтеглени, предаде репортер на Bulgaria ON AIR. 

Адвокатът му обясни, че Полфрийман ще бъде освободен заради добро поведение. По думите на адв. Калин Ангелов австралиецът е представил достатъчно доказателства, за да бъде освободен. Юристът обаче отправи критика към съда заради забавянето на документите на неговия клиент.

Близките на Андрей Монов пък изразиха несъгласие с цялостното решение на магистратите и го определиха като обидно. 

Харесайте страница ни във Facebook ТУК