Проверяват за други жертви на убийците от Негован

Съдът гледа мярката на Пламен Шляпашки и Георги Нанчев в събота

30.08.2019 | 17:44 Редактор: Юлия Христова

Съдът ще разгледа мярката на двамата арестувани за убийството в Негован – Пламен Шляпашки и Георги Нанчев в събота. Задържаните са планирали жестокото деяние, за което направиха самопризнания пред разследващите. А от прокуратурата определиха деянието като едно от най-бруталните, с които са се сблъсквали. 

Разследващите тръгват по следите на двамата задържани, след като ги виждат на видеозапис от магазина, от който са купени бидоните, в които са открити телата на жертвите. Справка от мобилните телефони на Пламен Шляпашки и Георги Нанчев показва, че те са били в района на язовира в Негован във времето, когато се предполага, че останките са били изхвърлени. 

Нанчев се познавал с една от жертвите – Йордан Атанасов от години. Майсторът неведнъж е правил ремонт в дома на треньора на бул. "Витоша". Преди месеци разбира, че Йордан има пари от продажбата на жилище в София. Тъй като възрастният мъж се оплакал от ниските лихви по депозитите, Нанчев предположил, че ги държи в дома си. 

Убийството е извършено на 14 юли. След него обаче двамата задържани са открили едва 2000 лв и златни бижута, които Пламен Шляпашки – считан за пряк извършител на деянието, е подарил на своята съпруга. Телата на жертвите си пък двамата нарязват и опаковат в чували, след което изнасят в бидони и захвърлят в езерото край Негован. 

През шестте дни, в които полицията е по петите на мъжете, нищо в поведението им не издавало притеснение от стореното. 

Дали това е първото брутално посегателство на двамата задържани ще се установи след проверка на полицията.

Пламен Шляпашки вече има условна присъда за незаконно притежание на оръжие. Нанчев е криминално проявен, но не е осъждан. 

Репортаж на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК