82-годишна жена е починала, след като младеж я е ограбил в "Красна поляна"

Жената е издъхнала вследствие на нападението и съпътстващи заболявания

08.08.2019 | 19:08 Редактор: Ралица Братанова

82-годишна жена е починала след грабеж в столичния квартал "Красна поляна". 17-годишният младеж проследил възрастната жена, която се прибирала от пазар. Повалил я на земята и взел портмонето ѝ, в което имало 3 лева. 

Случаят е отпреди 3 седмици. За него обаче се разбира чак сега. След грабежа жертвата изпада в безсъзнание, а нападателят ѝ бяга. Съседи викат Спешна помощ. Няколко дни по-късно жената издъхва в "Пирогов". 

В становището на медиците се посочва, че жената е починала от съпътстващи заболявания. Нападателят е задържан, установено е, че е съпричастен и към още един грабеж и му е наложена постоянна мярка "задържане под стража". 

Повдигнато му е обвинение по чл. 198 от Наказателния кодекс за грабеж. За това престъпление се предвиждат до 10 години лишаване от свобода, но при последвала смърт наказанието може да достигне и 20 години или доживотен затвор. 

Становището на медиците за странични причини за смъртта на възрастната жена, както и фактът, че нападателят е непълнолетен, вероятно ще смекчат чувствително присъдата. 

Репортаж на Стоян Тричков!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК