Бургас: Осъдиха двама мъже на близо 30 г. затвор за жестоко убийство

Пребили до смърт самотник в Айтос

31.07.2019 | 18:06 Редактор: Юлия Христова
Бургас: Осъдиха двама мъже на близо 30 г. затвор за жестоко убийство

Бургаският окръжен съд призна за виновни ромите Ж. Д. и Я. С., убили по особено жесток начин самотник в Айтос през февруари миналата година, пише "24 часа".

Ж. Д. ще лежи 20 г., а непълнолетният по време на убийството Я. С. получи 8-годишна присъда. Съдът постанови първоначален "строг режим“ на изтърпяване на наказанието за двамата подсъдими.

Освен това те ще трябва да платят по 30 000 лв. кръвнина на четирима близки роднини на жертвата А.П. Възрастният мъж обитавал изоставена постройка в айтоския квартал "Странджа". На 1 февруари м.г. той бил нападнат от двамата роми, които безпричинно се нахвърлили върху него с ритници и юмруци. След като го пребили, започнали да блъскат главата му в стена, а после извадили нож и наръгали стареца на няколко места по тялото.

Пострадалият се намирал в безпомощно състояние и деянието е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост. Според съда, по време на престъплението Ясен С. е  могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, въпреки че е бил непълнолетен.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК