Пускат под парична гаранция румънеца, прегазил 5-годишно дете във Варна

Постановената мярка "Задържане под стража" от Окръжния съд беше отменена

12.07.2019 | 15:05 Редактор: Зорница Костадинова
Пускат под парична гаранция румънеца, прегазил 5-годишно дете във Варна

Апелативният съд във Варна реши днес, че ще пусне под парична гаранция от 10 000 лева румънеца Адриан Крецу, който блъсна 5-годишно дете на паркинг в Морската градина.

Днес бяха представени нови доказателства, сред тях е справка от румънските власти, че подсъдимият не е осъждан в страната си и няма наложени административни наказания и глоби.

Крецу има постоянен адрес и постоянна месторабота в Румъния. Според съда доказателствата сочат, че той няма да се укрие и няма опасност да извърши друго престъпление, пише Dnes.bg.

Постановената мярка "Задържане под стража" от Окръжния съд беше отменена.

Румънецът няма адрес в България, но според съда това не е необходимо, тъй като се касае за гражданин на държава членка на Европейския съюз, като има изградени механизми за приключване на съдебни производства.

Задържането на подсъдимия би било дискриминация на база националност, което според съда е недопустимо. Адриан Крецу ще бъде освободен незабавно след плащане на паричната гаранция.

Тя ще бъде конфискувана в полза на държавата, ако той не се яви пред органите на реда или съдебните власти в България, ако бъде повикан. В такъв случай неговата мярка може да бъде изменена отново. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК