Пет домашни кучета убиха 39-годишен мъж краѝ Владо Тричков

Полицията е задържала собственика на животните за 24 часа

07.06.2019 | 12:37 Редактор: Анисия Иванова
Пет домашни кучета убиха 39-годишен мъж краѝ Владо Тричков

Пет домашни кучета убиха 39-годишен мъж край село Владо Тричков. Полицията е задържала собственика на животните, съобщиха от Областната дирекция на МВР в София.

Около 16:12 часа вчера на тел. 112 бил подаден сигнал за намерен труп на мъж в гориста местност в землището на село Владо Тричков. На място незабавно са изпратени полицейски служители.

При огледа на местопроизшествието по тялото на 39-годишния мъж и около него са установени следи от животински стъпки. В имот, в близост до местопроизшествието, са установени свободно придвижващи се кучета от породата кане корсо.

"Раните по тялото на загиналия са от животно. Около трупът има следи от животни. Няма рани от огнестрелно или хладно оръжие. Оперативните данни показаха, че в близост до трупа има имот с няколко кучета. На място са установени 5 животни в имота, както и собственикът. Кучетата са взети и настанени във ветеринарна клиника. Собственикът е задържан за 24 часа. Това е докладвано на окръжна прокуратура", каза директорът на Областната дирекция на МВР - София Николай Спасов.

Собственикът на имота и животните е задържан за срок от 24 часа. Пет кучета са иззети и настанени във ветеринарна клиника в столицата.

По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават под надзора на Софийска окръжна прокуратура.

"След направената аутопсия се установи, че лицето е починало от кръвозагуба и е наядено от животни, най-вероятно кучета. В следствие на това делото е изпратено на районна прокуратура Своге. Направен допълнителен оглед на местопроизшествието. Назначена е дентална експертиза на кучетата", обясни окръжният прокурор на София Наталия Димитрова.

Снимка архив: Reuters 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК