Десислава Иванчева получи присъда от 20 години затвор на първа инстанция

Специализираният съд призна за виновни още Биляна Петрова и Петко Дюлгеров

15.04.2019 | 15:51 Редактор: Ивайло Николов
Десислава Иванчева получи присъда от 20 години затвор на първа инстанция

Безпрецедентни присъди за корупция по делото "Иванчева". 20 години затвор и глоба от 10 хиляди лева получи бившата кметица на Младост Десислава Иванчева.

Заместничката ѝ Биляна Петрова получи 15 години затвор, а 12 години е присъдата за посредника при искането и получаването на подкупа Петко Дюлгеров.

Според прокурорите деянието, в което са обвинени Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, се отличавало с изключително висока степен на обществена опасност и висока конспиративност, а нанесените щети били в особено големи размери.

Тримата бяха обвинени за това, че поискали 500 000 евро от строителния предприемач Александър Ваклин, за да се придвижи преписката му за строеж в "Младост".

Емануил Йорданов, адвокат на Биляна Петрова каза в ефира на Bulgaria ON AIR, че не е очаквано такова решение на съдебния състав при положение, че по делото има много нарушения.  

Тримата подсъдими бяха задържани още в съдебната зала, а при обявяването на съдебното решение имаше и реакции от привърженици на Десислава Иванчева в залата, които викаха: "мафия".

Това е заключението на първа инстанция и то може да бъде обжалвано в рамките на месец.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК