120 години Национален съюз на ловците и риболовците в България

С шествие и чевермета хиляди отбелязаха годишнината от създаването на обединението в с. Вердаре

01.07.2018 | 14:25 Редактор: Лазарина Колчагова
120 години Национален съюз на ловците и риболовците в България

Хиляди ловци от цялата страна се събраха в карловското село Ведраре, за да демонстрират своето единство в най-важната си мисия опазване на дивечовото богатство в България. 

С шествие и чевермета те отбелязаха 120 години от създаването на Националния съюз на ловците и риболовците в България.

Точно преди 120 години група ентусиасти полагат основите на ловния съюз у нас. Днес вече в него членуват над 1000 хиляди души. 

Според Петър Петров, "традициите се съхраняват преди всичко с наследствеността, която се предава от поколение на поколение и със спазване на правилата и законите, които всяко дружество въвежда със своя устав и правилник". 

Едно от основните качества, за да станеш добър ловец, е да бъдеш добър човек, смята председателят на ловечкото дружество Българене.

Председателят на Националния съюз на ловците и риболовците в България посочи, че е крайно необходимо да бъдат извършени промени в Закона за лова, тъй като на територията на България навлиза опасната инфекциозна болест африканска чума по свинете. 

Празненствата по случай 120 години от създаването на Националния съюз на ловците и риболовците в България продължават край Карлово.

Вижте повече в репортажа!