Как да се справим с пролетната умора и да заредим тялото си?

Наспиване, редовно хранене, време за почивка...

28.04.2018 | 12:16 Редактор: Тодор Петров
Как да се справим с пролетната умора и да заредим тялото си?

С настъпването на пролетта и хубавото време очакваме, че ще се почувстваме по-жизнерадостни и бодри. Дните са все по-дълги, слънцето грее, лятото е толкова близо, но всъщност едва се събуждаме сутрин и през целия ден се чувстваме недоспали и изтощени.

Колкото и странно да изглежда, пролетта е тежък период за организма. Това е времето, когато е възможно да има дефицит на витамини. Резките промени на времето изискват бърза адаптация, но изтощават тялото. Ситуацията се влошава от драстичните промени в климата през последните години - дори и в рамките на един ден са възможни значителни колебания в температурата и атмосферното налягане. 
 
При наличие на сериозни оплаквания и в случай, че състоянието се задълбочава или продължава в течение на седмици, е нужно да се потърси консултация със специалист. Какво може да се направи междувременно, за да преборите пролетната умора, да се заредите с повече енергия и да си върнете усмивката през един от най-красивите годишни сезони? 
 
На първо място, пролетта е времето, когато е добре да се съобразяваме с природните биоритми и да спазваме здравословен режим в ежедневието: да си лягаме и ставаме навреме, да се храним редовно (не набързо и на крак), да си осигурим време за пълна почивка. 

Нужно е да отделим повече време за физическа активност, спорт и разходки на открито. И да се преборим с дефицита на витамини. Но какво още трябва да знаем, за да си направим успешно едно пролетно презареждане?

Четете повече в Puls.bg