fallback

Електрически автомобили ще превозват европейските делегати от летището

В рамките на шест месеца колите Renault Zoe ще осигуряват трансфери на пристигащите за българското председателство

09.01.2018 | 22:30 Автор: Велислав Филипов

Електрически автомобили са готови да обслужват делегатите на Българското председателство, съобщиха от ресорното министерство. Колите Renault Zoe ще бъдат позиционирани на паркинга на Терминал 2 на Летище София утре в очакване да бъде даден старт на трансферите.

С нулеви СО2 емисии в рамките на шест месеца автомобилите ще осигуряват ежедневни трансфери на пристигащите за събитията от календара на българското председателство гости на София от летището до НДК и хотелите, в които са настанени.

Начало на партньорството ще дадат министърът за българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова и генералният мениджър на Рено Нисан България Рено Пирел. Двамата подписаха договор за партньорство през декември, според който Renault предоставя 15 електрически автомобила и шофьори за тях на българското председателство.

Специален информационен пул на летището ще насочва пристигащите делегати категория В и С (експерти в работните групи и участници в сесиите от парламентарното измерение) към трансферните автомобили, които са специално брандирани.

За целите на трансферите на Летище София са инсталирани и три нови зарядни станции Schneider Electric. След председателството те ще могат да бъдат използвани от всички, които искат да заредят електромобилите си, докато изчакват пристигащите пътници.

Снимка: Instagram

fallback
Още от Любопитно
fallback