Адел е големият победител на наградите "Грами"

Певицата откри церемонията с фал старт, но грабна пет отличия

13.02.2017 | 13:29 Редактор: Луиза Божинова
Адел е големият победител на наградите

Адел се оказа големият победител на церемонията по раздаването на 59-ите музикални награди "Грами" в Лос Анджелис. Британката грабна общо пет отличия, включително в най-престижните категории – за най-добра песен, за най-добър албум и за запис на годината с песента "Hello". 

Адел откри церемонията с фал старт. След изпълнението на своя хит "Hello", певицата реши да отдаде почит на Джордж Майкъл, който почина на Коледа, като изпее песента му "Fast love". Адел обаче обърка няколко думи от текста и се наложи да се извини, след което започна да пее отначало. 

Въпреки конфузната ситуация, Адел показа истински дух и благородство. След като стана ясно, че тя, а не основният й конкурент Бионсе, печели в категорията за най-добър албум, британката отказа да приеме наградата и заяви, че американската поп дива я заслужава повече. Така тя стана втората певица в историята на наградите "Грами" след Шиниъд О'Конър, която върна наградата. 

Самата Бионсе също очарова публиката като се качи на сцената и показа бременното си коремче за първи път откакто обяви преди по-малко от две седмици, че очаква близнаци. Поп дивата си тръгна само с две награди. Друга музикална легенда - Дейвид Бауи пък получи посмъртно пет Грамита.